top of page

SALDS STĀSTS

SALDS ir mazais saldējuma ražotājs. Viss sākās ar mājas virtuvē gatavotu saldējumu. Viss sākās ar to, ka gatavot saldējumu bija aizraujošāk, nekā katru dienu doties uz algoto darbu (lai gan tas bija labs darbs). Viss sākās ar to, ka draugi, ģimene un kaimiņi vairs nespēja apēst visu, ko pagatavoju. Viss sākās ar to, ka jaunas un jaunas saldējuma receptes man nedeva miera un prasījās tapt izmēģinātas. Viss sākās ar to, ka iztēlē iznira gan logo, gan krāsainie un lakoniskie saldējuma spainīši/iepakojumi.

Mana virtuve pārvērtās par saldējuma valstību/laboratoriju – piens un saldais krējums, olas, kokosriekstu piens (lai top vegan saldējums!), rieksti, vislabākās konditorejas izejvielas, lai varētu cept biskvītus, cepumus un vafeles. Un tad virtuve kļuva par šauru! Saldējums SALDS lūkojās pēc jaunām telpām un atrada tās VEF kvartālā, vietā ar īpašu auru/leģendārām ražošanas tradīcijām un industriālu šarmu.

Vai tas ir tas pats saldējums, kuru tu pazīsti jau četrus gadus? Jā, lai gan saldējums vairs netiek gatavots mājās, tas joprojām ir mājas saldējums. Tas pats roku darbs, tās pašas kvalitatīvās un dabīgās  izejvielas.

Mūsu komanda aug, nu jau tas vairs nav divu roku darbs! Visas svaigās izejvielas iziet caur mūsu darbinieku čaklajām rokām – grauzdējam un cukurojam riekstus, griežam šokolādi, cepam biskvītus, vafeles un cepumus, vāram karameli un ogu mērces, spridzinām popkornu un, protams, vāram saldējumu.

Nevaram apstāties tikai pie mūsu tradicionālajām desmit (10…15?) garšām. Ziemassvētki, Lieldienas, Mātes diena, Latvijas zemenes, rabarberi, mellenes un āboli grib uzmirdzēt mūsu mazajās saldējuma partijās. Tās top pēc īpašām receptēm un tiek piedāvātas ierobežotā daudzumā.

Nāciet ciemos uz mūsu saldējuma kafejnīcu VEF kvartāla ražotnē vai meklējiet SALDS saldējumu veikalos un kafejnīcās.

Lai SALDS!

- Lelde Maija

bottom of page